Començen avui amb una entrada diferent al que estem acostumat, ja que parlarem sobre alimentació saludable. Abans de tot, és important parlar sobre diferents conceptes relatzionats amb la nutrició.
D´una banda podem definir l´alimentació com "l'obtenció, preparació iingestió dels aliments".
D´altra banda la nutrició és el "procés mitjançant el qual els aliments ingerits es transformen i s'assimilen, és a dir, s'incorporen a l'organisme dels éssers vius".
Per extensió, es diu alimentació "al subministrament d'energia o primeres matèries necessàries per al funcionament de certes màquines".
Una vegada que hem definit aquests conceptes, seria interessant fer-nos la siguiente questió. Penseu que tota l´alimentació es bona? Penseu que tot són kcalories? Evidentmen NO. La societat está acostumada a contar kcalories per a tot. Pensen que d´aquesta manera serà suficient per tenir una bona alimentació, i la veritat es que s´equivoquen.
A continuació, farem un breu resum del tipus d´aliment que existeixen. És important dir que tots el aliments són d'origen animal o vegetal, tot i que hi ha algunes excepcions. Els aliments que no són ni animals ni vegetals inclouen diversos fongs comestibles, com ara els bolets.
Per un costat teniem el aliment que s´encarguen de construir o reparar el nostre cos.
D´una banda tenim les proteínes, que poden ser d´origen animal com els peixos, la carn, el ous.
Per un altre costat tenim el aliments que s´encarguen de donar-nos energia per a les activitats quotidianes o esportives.
D´una bandaTambé tenim tenims el carbohidrats. Aquestos aliments es poden caracteritzar per ser de ràpida absorsió con la sucre ( que hem de saber que no es bona perquè l'excés de sucre també produeix la càries dental) o lenta absorció i amb més protpietas nutritives com la pasta o l´arròs.
D´altra banda estan els greixos. Podem trobar-los en molts d´aliments però la millor forma de menjar-los és en aliments d´origen animal. En el peix o carn.
També es important tenir un bon control de la sal en la alimnetació. Per això, aquí posaré uns consells per a una bona alimentació.
Si a la nostra dieta hi ha un consum excessiu de sal això pot tenir conseqüències negatives per a la nostra salut.
Si a la nostra dieta hi ha un consum excessiu de sal això pot tenir conseqüències negatives per a la nostra salut.
Massa sal fa pujar la tensió, és a dir, la pressió de la sang i produir malalties de l'aparell circulatori que és el que s'encarrega de fer arribar la sang a tot el cos.
La quantitat màxima de sal diària seria d'uns 5 grams. Habitualment, una dieta normal pot portar-ne 10 grams. Aniria bé acostumar-nos a posar menys sal als aliments. El sucre té moltes calories.
Quan s'ingereixen més calories de les que es gasten, les que sobren s'acumulen en l'organisme en forma de greix, produint obesitat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario